Vogelbeurzen

 Onze vogelbeurs, de plek voor de echte vogel liefhebbers, komt u ook ?

 

Bent u als beginnend liefhebber of ervaren kweker op zoek naar dat ene vogeltje dan is dit mogelijk the place to be voor u, de vogelbeurs van vogelvereniging ’t Sieske uit Stein.

De vogelbeurs vindt vanaf januari 2020 op onze nieuwe locatie plaats en tevens het nieuwe adres van Volierebouw Limburg, nl. Wethouder Sangersstraat 29 in Beek, nabij de Makado !

De vogelbeurs valt onder de regelementen van de N.B.V.V. en u bent vanaf september tot en met april elke 1e zaterdag van de maand tussen 13.00 uur en 16.00 uur van harte welkom om rond te scharrelen langs de aangeboden vogels.

In verband met de COVID-19 maatregelen zal onze vogelbeurs tot nader order niet plaatsvinden, zodra dit weer aan de orde is zullen wij dit bekend maken.

Het aanbod varieert per maand en is afhankelijk van de verkopers, waarbij we elke maand op een aantal vaste verkopers kunnen rekenen.

Kleurkanaries met wit recessieve vogels maar ook de rood factorige gevleugde vrienden zijn te aanschouwen en te koop.

Postuurkanaries met de gloster consort & corona, maar ook de norwich,raza espagnol of five fancy zijn er met de regelmaat van de klok te vinden. 

Tropische vogels ofwel onze exoten geven ook acte de presence. Zebravinken, gouldamadines, zilverbekken, rijstvogels en japanse meeuwen al naar gelang het aanbod van de verkopers. 

In de Europese cultuurvogels (in de volksmond wildzang) is nog steeds een groeiend aanbod. Putters, goudvinken en aanverwante soorten zijn zo maar wat soorten die al van eigenaar verwisseld zijn op onze beurs.        

Ook zijn er regelmatig bastaarden en kromsnavels (oa. parkieten) te verkijgen op onze gezellige beurs.

De entree bedraagt € 1,00 en elke maand houden wij er een tombola met kans op leuke prijzen !

Het is een ieder toegestaan vogels te verkopen zolang men de reglementen van de N.B.V.V. in ere houdt. Dit houdt in maximaal 2 vogels per kooi en vogels dienen voorzien te zijn van eten en drinken. 

Voor meer informatie omtrent zelf vogels verkopen of het aanbod van vogels kunt u terecht bij Lou Houben (Tel. 046 – 4374880) of bij Ger Lemmens (Tel. 046 – 4372075).