Giantel & Dr. Coutteel 


Giantel B.V. levert de beste producten voor postduiven, sierduiven en kooi- en volièrevogels. De producten speciaal voor kooi- en volièrevogels kunt u vinden op  www.giantel.nl/vogelproducten/ 

Alle producten worden volgens strenge G.M.P.-normen gefabriceerd, in samenwerking met gespecialiseerde dierenartsen en apothekers. We blijven steeds actief met het oog op het ontwikkelen van nieuwe producten, dus houd onze website goed in te gaten.

Door het gebruik van Giantel-producten worden er wekelijks nationale en internationale topprestaties geleverd.

Bij onze dierenarts, Dr. Stijn Rans, kunt u o.a. terecht voor keeluitstrijkjes, bacteriologisch onderzoek, mestonderzoek, entingen, kleine operaties, etc.

Meststalen kunnen ook per post worden toegestuurd: p/a Kruisstraat 94, 5541 RZ-Reusel.Productenlijn Dr. Coutteel

Dr. Peter Coutteel

Dr. Peter Coutteel is in 1983 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Gent. In de loop der jaren heeft hij zich op diergeneeskundig vlak volledig toegespitst op het vakdomein “vogels”. Deelname aan congressen over heel de wereld, zorgden ervoor dat zijn vakkennis zich niet beperkt tot de meest courante vogelsoorten, maar een zeer ruime waaier omvat. Zijn uitgebreide kennis en ervaring resulteerden reeds in meerdere wetenschappelijke publicaties en met plezier heeft hij vele collega’s opgeleid.

De laatste 20 jaar was hij dierenarts uitsluitend voor vogels en dit in het door hem opgerichte dierenartsencentrum TRIGENIO te Nijlen. Momenteel wijdt hij zich louter nog aan zijn bedrijf Dr Coutteel Company, Vitaminen & Voedingssupplementen voor vogels en is hij consultant in de ontwikkeling van vogelmedicijnen bij Pantex-Coutteel.

Via lezingen en publicaties tracht hij de vogelliefhebbers te helpen bij het optimaal beleven van hun hobby. Een van zijn grote drijfveren is namelijk zijn ervaring verder te gebruiken om de kwekers te begeleiden en het belang van een positieve samenwerking kweker – dierenarts aan te tonen.

Vogels die in gevangenschap leven, vragen aan de kweker om moeder natuur zo goed als mogelijk na te bootsen, zowel wat betreft de voeding als de huisvesting… en dit in al zijn aspecten.

De filosofie van een nieuw ontwikkelde productenlijn betreffende vitamines & voedingssupplementen, sluit nauw aan bij deze gedachte.